DruštvoVesti

Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković:Testovi nisu “procurili” iz Novog Pazara

  Nakon što je izvršena kontrola i provera testova u OŠ”Bratstvo” u Novom Pazaru, pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković saopštila je da, što se tiče novopazarskih osnovnih škola, one su oslobođene sumnje da je od njih procurio test iz matematike u javnost i stigao do đaka.

Nedeljkovićeva se jutros, obraćajući se osmacima, izvinila zbog nastale situacije  u svoje i u ime ministra prosvete Mladena Šarčevića, čiju poruku je prenela a to je da će svi koji su učestvovali u ovom nemilom događaju biti sankcionisani. “Kada se završi kompletna istraga koju Ministarstvo prosvete sprovodi sa Ministarstvom unutrašnjih posova, javno ćemo reći ko je glavni krivac”, kazala je pomoćnica ministra prosvete, Vesna Nedeljković.

Da podsetimo, sinoć je  na društvenim mrežama kružio test iz matematike koji je vrlo brzo stigao do svih osmaka koji su jutros trebali da ga polažu u okviru male mature. Zbog toga je polaganje odloženo za četvrtak,19.jun, a kombinovi test polagaće se sutra kako je i predviđeno.

 

B.V.

Podeli