Sport

Basket 3×3 u Novom Pazaru

Novi Pazar će 22. i 23. juna prvi put biti domaćin turnira u basketu tri na tri (3×3), koji se održava u okviru Prvenstva Srbije.

“Basket turniri 3×3 u ekspanziji su u svetu, pa sam ubeđen da će predstojeće takmičenje biti pravi spektakl. Očekujem da se prijave kvalitetne ekipe iz Novog Pazara, Srbije i regiona”, rekao je direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

On je dodao da se prijave vrše u kancelariji gradskog Sportskog saveza, ali i putem telefona objavljenih na fejsbuk stranici tog saveza.

Ako se do petka prijavi veći broj ekipa, igraće se tokom oba dana vikenda. U protivnom, jedini takmičarski dan biće nedelja.

Grad Novi Pazar, ovdašnji Sportski savez i Sportsko-sajamska ustanova (SSU) Pendik, uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, organizatori su turnira u basketu 3×3.

“Prvi put organizujemo ovakav turnir, ali ubeđem sam da ćemo biti dobri domaćini. Seniori će igrati na rekonstruisanom Trgu Srđana Aleksića, a pioniri, kadeti i juniori na terenima Sportsko-rekreativnog centra”, naveo je direktor SSU Pendik Enes Pljakić.

Srbija je svetski lider u basketu, a 3×3 savez pri Košarkaškom savezu Srbije postoji već sedam godina.

“Drago mi je što se u celu priču uključio i Novi Pazar, čiji će građani biti u prilici da se uvere zbog čega je basket 3×3 najbrže rastući sport u svetu i nova olimpijska disciplina”, kazao je Nemanja Stojanović iz nacionalnog 3×3 saveza.

Ukupan novčani nagradni fond za 3×3 turnir u Novom Pazaru iznosi 190.000 dinara, pobedničkoj ekipi u konkurenciji seniora pripašće 120.000, a obezbeđene su i robne nagrade.

“Pozivam Novopazarce da dođu u što većem broju i na licu mesta se uvere o kakvom multimedijalnom spektaklu se radi, počev od terena, ambijenta i svega ostalog”, kazao je Lazar Jakovljević iz srpskog 3×3 saveza.

M. Minić

Podeli