Društvo

Rahić: Džudžo bio dobar predsednik

Povodom zahteva za ostavkom predsednika BNV Esada Džuža, potpredsednik BNV i većnik liste “Vakat je” Esad Rahić, izjavio je, da je za smenu Džuža, potreban čvrst i celovit dogovor oko funkcionisanja na dogovorenim principima, uprotivnom većnici te liste, neće glasati za smenu.

On je ponovio svoj stav, da je poštenije da se ide na izbore i da glasačko telo odluči kakvo veće želi.

“Nama mora biti kristalno jasna situacija za šta uopšte glasamo. Uz to tražimo argumentovano objašnjenje i obrazloženje zašto se gospodin Džudžo smenjuje i šta donosi njegova smena, jer ponavljam, po dubokom uverenju naše liste aktuelni predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća je vrlo korektno radio. Pri donošenju svake odluke tražio je konsenzus, saglasnost svih, izbegavajući preglasavanje i majorizaciju.

Osim toga, po našem čvrstom ubeđenju, najvažnije je pitanje kako će Veće u budućnosti da funkcioniše. Šta se dobija sa traženom smenom i da li će Veće bolje raditi u budućnosti? Ako će funkcionisati kao u poslednjih mesec dana, onda bez obzira ko bio njegov predsednik mi ne vidimo perspektivu takvom Veću” zaključio je Rahić.

Kriza u BNV nastala je danas, kada je većnik liste Samoopredeljenje Ahmedin Škrijelj zatražio ostavku na mesto predsednika BNV Esada Džudža, ali i vraćanje njegovog mandata listi. Na to, Džudžo je odgovorio da je šokiran ali ne i iznenađen ovim zahtevom te da o njemu najbolje govore rezultati proteklih decenija.

Podeli