DruštvoKultura

Balonijadom i završnim plesom predškolci se pozdravili sa vaspitačima

Puštanjem balona, završnim plesom i zajedničkom igrom na Gradskom stadionu obilježen je odlazak jedne generacije predškolaca i kraj radne godine. Na gradskom stadionu balone je u nebo pustilo 1006 mališana iz svih objekata koje pokriva Predškolska ustanova Mladost u Novom Pazaru, a sa njima su slavile i dvije grupe mališana koje su nastupile na Međunarodnom festivalu tradicionalnog plesa u Požarevcu. Za sve njih, njihove roditelje, ali i njihove vaspitače ovo je poseban događaj, koji označava novo razodblje u odgoju i obrazovanju.

” Oni su sada završili pripremni predškolski program, oni su spremni za školu i mogu da kažem da je ovo jedino mjesto, gdje su naša djeca ovog uzratsa zajedno.  Sada oni idu različitim životnim putevima i polaze u različite škole. Veoma sam srećna i zadovoljna što mogu sa roditeljima da vidim ovu zajedničku sliku mališana na okupu”, rekla je direktorka Predškolske ustanove “Mladost”, Sabina Hoćanin.

U okviru pripremljenog programa završnog plesa predškolci su odigrali 11 koreografija koje je osmislila Plesna asocijacija djece na međunarodnom nivou.

Podeli