Društvo

Osnovci Bratstva proslavili malu maturu

Maturanti OŠ ”Bratstvo” proslavili su drugarsko veče. Već u ponedeljak očekuje ih završni, maturski ispit. Direktor i nastavnici kažu da ove godine prate jednu od najuspešnijih generacija.

Kraj osmogodišnjeg školovanja mali maturanti proslavili su u atrijumu škole, zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima. Bili su veseli, razdragani, lepi, doterani, uzbuđeni, efurični, ali i pomalo tužni i zabrinuti. Pred njima je završni, maturski ispit, i važna životna odluka, gde nastaviti školovanje.

Sumeja Lakota, Mina Karišik i Omer Mihović su u svojoj prvoj školi naučili da vole nauku. S obzirom da su do sada uspešno savladali znanje iz svih predmeta, odlučuju se za Gimnaziju i nadaju se da će dobro uraditi završni ispit u ponedeljak. Iako će ih uskoro životni putevi odvesti na različite strane, jer na svakom kraju je i novi početak, nikada, kažu neće zaboraviti ove dane, svoje drugare, nastavnike učitelje i stečeno znanje.

Direktor škole, Dejan Kulundžić kaže da je ponosan na još jednu uspešnu generaciju, te da ima utisak da je svaka nova generacija ove škole uspešnija od predhodne.

S.Lj.

Podeli