DruštvoVesti

Raspisan konkurs za upis studenata na Učiteljskom fakultetu odeljenja na Dojeviću

 Odeljenje Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu koje se nalazi na Dojeviću, zakoračilo je u treću deceniju uspešnog rada. Ove godine upisuje dvadeset prvu generaciju studenata a konkurs je otvoren za pedeset studenata. Predaja dokumenata vršiće se 19,20,21. i 22.juna u studentskoj službi škole. Prijemni ispit koji se sastoji iz dva dela obaviće se 25. i 27. juna.

Svi svršeni srednjoškolci koji imaju želju da upišu ovaj fakultet mogu konkurisati i polagati prijemni ispit koji se sastoji iz dva dela. Prvi deo ispita polgaće  25.juna a koji se sastoji iz provere fizičke, muzičke i govorne sposobnosti. Ukoliko prođu prvi deo prijemnog, čeka ih drgi deo pologanja iz srpskog jezika i književnosti i testa opšte kulture i informisanosti. Ono što je rukovodilac odeljenja Učiteljskog fakulteta na Dojeviću prof.dr Sefedin Šehović apelovao na studente koji će konkurisati i polagati prijemni, a konkretno vezano za test iz Srpskog jezika i književnosti, jeste da obnove gradivo iz pomenutog predmeta koji su pohađali u četvrtoj godini srednje škole jer će pitanja biti iz tog nastavnog programa.

I ove godine kao i prošle, biće primljeno pedeset studenata od čega će se četrdeses finansirati iz budžeta a njih desetoro će biti na samofinansiranju.

Poželeo je sreću svima na prijemnom i studentima koji budu upisani poželeo dobrodošlicu.

 

B.V.

Podeli