Sport

U Novom Pazaru 1928 zadovoljni debijem u Šumadijsko-Raškoj zoni

Fudbalski klub Novi Pazar 1928 zauzeo je deveto mesto u novoformiranoj Šumadijsko-Raškoj zoni, a novajlija u četvrtom stepenu takmičenja osvojio je 32 boda, uz učinak od devet pobeda, pet remija i 12 poraza.

“U debitantskoj sezoni na vreme smo obezbedili opstanak i mirniju završnicu prvenstva, pa su u finišu šansu dobili i mlađi igrači. U odnosu na okrug, organizacija klubova je na mnogo većem nivou, iako je kvalitet bio slabiji u odnosu na prethodnu sezonu u zoni, kada je Jošanica zauzela prvo mesto”, rekao je predsednik novopazarskog kluba Almir Šaćirović.

Trener pazarskog zonaša Elvir Muratović naveo je da je posle neplaniranog rastanka s Tutinom, u momentu kada je taj klub bio lider Srpske lige Zapad, sa zadovoljstvom prihvatio posao u Novom Pazaru 1928.

“Mogli smo do nešto boljeg plasmana, mislim da smo zaslužili da budemo oko pete pozicije na tabeli. Spoj smo mladosti i iskustva. Od starijih igrača izdvojio bih učinak Ferida Hajrovića, Admira Bogućanina, Rijalda Sulejmanovića i Ilhana Džankovića”, kazao je Muratović.

On je dodao da su šansu iskoristili i najmlađi, pre svih Mirza Šaćirović i Džemil Selmanović, ali i Anel Ramović, Mehmed Hadžisalihović, Kemal Begović i golman Adis Leković.

M. Minić

Podeli