DruštvoVesti

Selo Sebečevo ostalo bez puta i mosta

 Jedini seoski put koji su meštani Sebečeva koristili do pre nekoliko dana, obilne kiše su potpuno razorile. Njime se više ni traktorom ne može proći. Jedino kuda mogu proći, ali veoma teško, jeste put koji vodi kroz obližnji voćnjak. Srušen je i jedini most preko koga su prelazili da bi došli do glavnog asfaltnog puta koji vodi do grada. U šumu ne mogu da uđu kako bi sekli drva koja su već sada pripremali za zimu. Svi usevi pored reke su uništeni.

“Mi zaista nemamo kud. Ni dole do reke ni od reke do kuća. Sve je to poplava uništila. Odnela nam je i jedini most preko koga smo prelazili da bi došli do glavnog asfalnog puta. Ovo je tuga”, kaže jedan od meštana sela Sebečevo, Dragiša Marinković.

Rasim Šipčanin ima majku od osamdeset dve godine koja je bolesna i koja već u ponedeljak ne može na kontrolu kod  lekara. “Ona ne može bez nečije pomoći ni do kupatila da ode. Slabo hoda a put koji trenutno koristimo je kroz obližnji voćnjak ali tuda se samo peške može”,kaže Rasim.

Preko dvadeset domaćinstava ovog sela bukvalno je odsečeno od sveta. Svi usevi koje su imali pored reke su uništeni ali kažu, i to će nekako pretrpeti ali bez puta i mosta ne mogu da funkcionišu. Zamolili su sve ljude dobre volje koji to mogu da im pomognu.

 

B.V.

Podeli