Bajramska poruka predsjednika Turske

Muslimani širom svijeta proslavljaju Bajram, a turski predsjednik Erdogan je u bajramskoj poruci istakao kako je to blagdan koji ujedinjuje, spaja, miri i raduje ljude.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je kako ta zemlja odolijeva svim napadima i izazovima i kako njene demokracija i ekonomija stoje na čvrstim nogama i predstavljaju nadu za sve njene prijatelje i cijelo čovječanstvo.

Muslimani širom svijeta obiljezavaju  Bajram, a turski predsjednik Erdogan je u bajramskoj poruci istakao kako je to blagdan koji ujedinjuje, spaja, miri i raduje ljude.

“Uporedo s tim, tužni smo što znamo da i na ove odabrane dane postoje širom svijeta naša braća koja su žrtve zločina, neimaštine i siromaštva. Želimo da ovaj Bajram protekne u iskonskom blagdanskom ozračju za naš narod, sve muslimane i ljude u svijetu“, poručio je Erdogan.

Naglasivši da je svijet ušao u fazu velikih transformacije u kojoj će se odrediti smjernice za buduće stoljeće, Erdogan je naveo kako je velika prednost Republike Turske u tom procesu to što nije slaba kao 90-tih godina prošlog vijeka, već je snažna i stabilna država.

“Zahvaljujući naprecima, investicijama, projektima i reformama koje smo proveli ovih 17 godina, Turska ima povoljan položaj da iskoristi proces transformacije svijeta u svoju korist“, naveo je turski predsjednik Erdogan.

On je poručio da će Turska nastaviti put progresa i ostvarivanja svojih ciljeva i vizija, bez obzira na probleme koji se pred nju postavljaju, a koje je i do sada uspješno prevazilazila.

Erdogan je pozvao sve domaće privrednike i investitore da aktiviraju svoje resurse i zajedno grade Tursku, a obećao je da će vlada u punom kapacitetu biti njihova podrška.

TRT Srpski/ Galib Gicić

 

Podeli