DruštvoVesti

Zbog najavljenih padavina neophodan oprez u vožnji

Beograd — Sredina radne nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja na putevima u Srbiji, ali se zbog nestabilnih vremenskih prilika savetuje veći oprez, kažu iz AMSS.

Usporena vožnja moguća je na deonicama koje prolaze kroz stenske useke i klisure usled učestale pojave odrona zemlje i kamena, a najčesći su duž Ibarske, Drinske i Đerdapske magistrale.

AMSS navodi da će danas biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče, intenzivnijim na severu zemlje gde su ponegde moguće i kratkotrajne vremenske nepogode.

Oblačno, toplo i sparno, mestimično sa kišom

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugozapadni, a najviša dnevna temperatura od 22 do 27 stepeni.

Od danas do 5. juna od osam do 17 sati izvoditi radovi hitne intervencije na državnom putu I B na deonici Preljina-Mrčajevci, u Preljini, a tokom izvodjenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Na naplatnim stanicama u Srbiji nema zadržavanja, a prema poslednjim informacijma Uprave granične Policije na putničkim terminalima na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Na teretnim terminalima, na graničnom prelazu Šid čeka se sat vremena, navodi AMS S i dodaje da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Madjarske i Hrvatske, te da tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

AMSS podseća da je vreme zadržavanja na graničnim prelazima često promenljivo.

IZVOR: TANJUG

Ilustracija, Tanjug, Sava Radovanović

Podeli