Categories: Društvo

Dečiji dispanzer dobio EKG aparat

Grupa uglednih novopazarskih privrednika, koji su želeli da ostanu anonimni, obezbedila je dvanaestokanalni EKG aparat za Dečiji dispanzer. U njihovo ime, ovaj značajni aparat u smislu prevencije i ranog otkrivanja srčanih oboljenja kod najmlađe populacije, pedijatrima je uručio, u prisustvu direktora Doma zdravlja i predstavnika Gradske uprave, doktor Sedad Vejselović.

Kao lekar po vokaciji, zaposlen u Hitnoj službi, doktor Sedad Vejselović je dobro upoznat sa nedostacima kada su u pitanju medicinski aparati. U dogovoru sa menadžmentom Doma zdravlja obezbeđen je i EKG aparat za najmlađe.

Pedijatri ističu da je ovakva donacija veoma značajna i potrebna, naročito u periodu sitematskih pregleda. EKG nalaz je značajan i za decu koja se bave sportom, ali i u smislu prevencije i ranog otkrivanja eventualnih srčanih oboljenja.

Za novopazarski Dom zdravlja ovo nije prva donacija od grupe anonimnih donatira.

”Ovo je već četvrti aparat koji nam ova grupa dobrih ljudi donira u ukupnoj vrednosti od preko milion dinara. Dvanaestokanalni EKG aparat je značajan pre svega u dijagnostici kardioloških oboljenja kod dece. On je zlatni standard u dijagnostici takvih oboljenja”, rekao je direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović.

U ime Gradske uprave zahvalnicu predstavniku grupe donatora, inače uspešnih i socijalno odgovornih lokalnih privrednika, uručio je član Gradskog veća Fevzija Murić.

”Zadovoljstvo mi je da uručim zahvalnicu kolegi, doktoru Vejseloviću, ali ne samo njemu. Ovo je zahvalnica i svim donatorima koji su želeli da ostanu anonimni. Oni imaju ozbiljne poslove, ali i velike, humane i ozbiljne namere da prate život i razvoj grada, i prepoznaju potrebe stanovništva”, kazao je Murić.

Dvanaestokanalni EKG aparat za Dečiji dispanzer je čtvrti u poslednjih godinu dana. Ista grupa donatora, predhodno je obezbedila vredne medicinske aparate i za Dispanzer za žene, Hitnu službu i Medicinu rada, ukupne vrednosti od preko milion dinara.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

3 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

10 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

10 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

10 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

10 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

11 hours ago