Kultura

U Beogradu otvorena 14. godišnja izložba SULU

U Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić”, u Beogradu, otvorena je 14. godišnja izložba radova Sandžačkog udruženja likovnih umjetnika. Na otvaranju su govorili kustoskinja galerije Olivera Vukotić, predsednik Udruženja likovnih umetnika Srbije, Miroslav Lazović i članica SULU-a, Amra Hodžić Jejna. Izložba je realizovana kao deo saradnje Kulturnog centra Novi Pazar i Udruženja likovnih umetnika Srbije, a radovi članova SULU biće izloženi u Beogradu do 04. juna 2019.

Aktivnosti  SULU-a za 2019. godinu pomaže Grad Novi Pazar, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Kulturni centar Novi Pazar, a izložba će u septembru mesecu biti predstavljena u Gradskoj vijećnici Sarajeva.

Ovo umetničko udruženje postoji 16 godina, a čine ga ne samo umjetnici koji žive ovde, već svi oni koji ili potiču iz ovog regiona, ili su na neki način blisko vezani za ovu sredinu. Ova izložba je prilika da se javnosti prezentuje aktuelno likovno stvaralaštvo njenih članova, ali i da se donesu zaključci i o opštoj umetničkoj klimi.

Kako je najavljeno krajem juna u novopazsrkoj galeriji biće predstavljen izbor radova Prolećne izložbe ULUS-a 2019.

Podeli