DruštvoVesti

Asfalt u Šutenovcu

U naselju Šutenovac kod Iskrinog stadiona asfaltrana je ulica. Značaj uređenja ove saobraćajnice je veliki, s obzirom da je u planu da se tu izgradi i škola. Mehanizacija će po završetku ovih radova preći u Lubursku mahalu, gde će u subotu biti postavljen asfalt.

Ova ulica, koja je odmah pored sportskog centra Šutenovac kompletno je sređena. Urađena je komunalna infrastruktura, kako bi što manje bilo posla kada se bude radio školski objekat. Stadion koristi veliki broj sportista i rekreaktivaca. Meštani su zadovoljni lepšim izgledom njihovog naselja.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović i predstavnici lokalne samouprave danas su obišli radove na asfaltiranju. Hasanović kaže da kiša ometa dinamiku izvođenja radova, jer radnici ne mogu da izvode zemljane radove, ali da je Novi Pazar i dalje veliko gradilište, jer se radi na mnogim lokacijama u gradu.

“Završetak radova sutra se očekuje u naselju Mur u Luburskoj mahali, ulica koja je duga 350 metara. Radimo u naselju Hadžet, krak Ulice Kraljevića Marka. Završavamo put u naselju Izbice do seoskog groblja. Geometri su trenutno u Ulici Ive Andrića, u planu je da se sredi put, koji stanovnici Parlova znaju, od Hadži Mehove džamije do stare džamije i groblja i narednih dana će i tu početi da se radi. Radimo u Potoku od džamije, koja je zaboravljena i uska, ali će kada se uradi biti osposobljen jedsnomerni saobraćaj. Počelo je da se radi i u naselju Bukreš, koja je ostala ka velikom groblju. Novi Pazar je zadnjih 10 godina veliko gradilište, tako je u ovom trenutku, a biće i ubuduće”, kazao je Hasanović.

On podseća da se intezivno radi i centru grada, gde se uređuje pasaž nove Lučne zgrade, plato ispred Kule, Žitni trg i plato kod Kulturnog centra. Završen je i tender za uređenje izrališta na 6 lokacija u gradu. U planu je i ozelenjavanje nekoliko javnih površina.

Podeli