Kultura

Slikarka Paša Gicić Zekić: Nakon Turske Južna Koreja

Ovogodišnje veliko umetničko okupljanje, prvi međunarodni Art Workshop ,, Salih Karcioglu,, u Izmiru, okupio je 30 umetnika iz 15 zemlja sveta. Srbiju je predstavljala umetnica Paša Gicić Zekić iz Novog Pazara, koja je svoja dela turskoj i međunarodnoj publici predstavila na izložbi ,,International contemporary art show’’ u galeriji Yolo u Izmiru.

,,Tokom sedam dana Art Workshosp-a sa obale Egejskog mora, umetnici iz Turske, Poljske, Uzbekistana, Koreje, Egipta, Norveške, Francuske, Belgije, Rumunije, Španije i drugih država, stvarali su dela koja su nadahnuta različitostima.

Organizatori Emel Atalay, Elcin Unal i Burak Erim, pripremili su raznovrstan program, a kako bi vreme provedeno u Izmiru bilo što kreativnije, posetili smo različite muzeje, galerije i znamenitosti te regije.

Dela nastala na Art workshop-u postavljena su u hotelu Beyond, u Izmiru,, rekla je slikarka Paša Gicić Zekić. Ova umetnica u septembru će svoje delo ,, Sunce’’  predstaviti publici Južne Koreje u okviru ,, 5th Geoje internacional art festival,, u muzeju Heageumganag theme.

Paša Gicić Zekić je doktorant, profesor likovne umetnosti u Ekonomskoj školi i asistent na predmetima Slikaratvo i Zidno slikarstvo na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.


Izlagala je na više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i svetu. U svom ateljeu ,,Pasa Casa d’ Arte,, u Novom Pazaru, pored slikanja bavi se i izradom vitraža i oslikanog stakla.

Podeli