DruštvoVesti

Deca dobila zaslužene diplome

“Kliker” je i u Novom Pazaru organizovo je kao i po celoj Srbiji razne kurseve za decu među kojima i kurseve programiranja. Grupa dece uzrasta od prvog do četvrtog razreda uspešno su završila prvi, od sedam nivoa programa.

Deca  su kroz igru i zabavu, različite sadržaje i zadatke razvijala sposobnosti rešavanja kompleksnih problema, sarađivala sa vršnjacima, razvijala kritičko i logičko razmišljanje i naučila algoritamsko i računarsko razmišljanje.

Koordinator franšize Kliker Munir Poturak kaže da je cilj ovih kurseva da se deca u što ranijim godinama života osposobe za znanje i poznavanje rada na računaru. “Ono što je najzanimljivije je to što su deca kroz ovaj četvoromesečni kurs , kroz koji su načuli osnove programiranja se zabavljala i družila”, dodao je Poturak.

Tejmija Pučić, Stefan Profilović i Jonuz Osmanlić su deo grupe dece koja su završila prvi nivo kursa programiranja igrica i pored toga što su obogatili svoje znanje ističu das u sve to završili uz lepo druženje i zabavu.

Ova prva grupa dece koja je uspešno završila prvi nivo programiranja dobila su i zaslužene diplome i stava su, kao i njihovi roditelji, da nastave sa ostalim kursevima višeg nivoa kojih ima još šest.

B.V.

Podeli