DruštvoVesti

Bezbedan klik – put ka sigurnijem detinjstvu

U okviru Programa “Bezbedan klik – put ka sigurnijem detinjstvu”, finansiranog od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Udruženje građana “Građanski svet” u Osnovnoj školi “Meša Selimović” u Novom Pazaru, održalo je prezentaciju navedenog Programa, kao i prezentaciju aplikacije za mobilne platforme u cilju postizanja bezbednosti dece.Prezentacija je održana učenicima šestog i sedmog razreda.

Imajući u vidu da je aplikacija edukativnog karaktera i da se bavi zaštitom dece na internetu, opasnostima i bezbednom korišćenju samog interneta, učenicima su, kroz interaktivan rad, predočene potencijalne opasnosti koje se javljaju pri svakodnevnom korišćenju interneta.

Kako je sama aplikacija multimedijalnog tipa, sa menijima, fotografijama, youtube video snimcima, učenici su pažljivo pratili izlaganje, te pokazali visok nivo interesovanja za navedenu temu i aktivno učestvovali u interaktivnom predavanju.

Osim učenika, navedenoj prezentaciji su prisustvovali i njihovi nastavnici, a podeljen je veliki broj flajera i promo setova sa informacijama o aplikaciji, u cilju upoznavanja što većeg broja dece, njihovih roditelja i nastavnika.

Navedena aplikacija puštena je u rad i dostupna je svim korisnicima android uređaja.

 

Senada Kalić

Podeli