HronikaVesti

Ugašen požar u Centru za socijalni rad (VIDEO)

Nešto posle 9 sati ugašen je požar u zgradi Centra za socijalni rad u Novom Pazaru. Izgorela su dva stana. Materijala šteta je velika. Stradalih i povređenih nije bilo, zahvaljujući brzoj reakciji i evakuaciji stanara.

Požar je izbio u jednom od stanova posle 7 sati.

“Došao sam iz noćne smene i video dim. Ušao sam u stan. Mislio sam da neko nešto sprema. Međutim, čuo sam da stižu vatrogasci i da je ozbiljna situacija. Onda smo pomagali vatrogascima oko evakuacije, jer ovde žive stariji, ima i nepokretnih ljudi”, kaže stanar Bojan Spasojević i dodaje da su vatrogasci stigli brzo.

U zgradi je zavladala panika, ali su, kažu stanari svi brzo i prisebno reagovali.

“Neko nam je lupao na vrata. Kako sam se probudio čuo sam sirene i povike da je požar. Za pola minuta sam se obukao. Požar je bio na metar od mog stana. Kroz dim sam izveo majku i izašao ispred zgrade. Veoma smo uznemireni”, kaže Selvedin Čekarić.

Požar je izbio u stanu u kom je živela starija žena, za koju komšije kažu da ima zdravstvenih problema. Nešto posle 9 sati policija je povela ina informativni razgovor.

Lekari Hitne službe su odmah stigli na lice mesta, ali nisu imali posla, na sreću. Prema rečima stanara i vatrogasci su odmah reagovali. Njih petanestak je gasilo požar sa tri vatrogasna vozila. U pomoć su pritekle i komšije.

U Zgradi Centra za socijalni rad ima 32 stana u kojima su smešteni penzioneri, izbeglice i korisnici Centra.

Tekst i foto: Zoran Maksimović

 

 

 

Podeli