DruštvoVesti

Prijem za najbolje studente

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac danas je ugostio rektora Državnog univerziteta profesora  Miladina Kostića i studente koji su na međunarodnom takmičenju u gradnji mostova od špageta u Mariboru pod nazivom “How strong is the bridge”, na kojem je ove godine učestvovala 21 ekipa iz 5 zemalja, osvojili dva prva mesta.

Uspeh koji su krajem marta  postigli na takmičenju  u gradnji mostova, koji se sastoje samo od špageta i lepka i treba da izdrže što veće opterećenje, koje je održano na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, studenti ove visokoobrazovne institucije potvrdili su novim rezultatima u Mariboru. Prema pravilima takmičenja, pobeđuje ekipa koja u zadanim dimenzijama sastavi most od špageta koji izdrži najveći teret. Rektor univerziteta prof. Miladin Kostić ponosan je na svoje studente i  kaže da uopšte ne sumnja da će ovakvih nagrada biti još.

“Grad Novi Pazar je uvek ulagao u obrazovanje i  tako će biti i ubuduće, a ovi studenti su dokaz za to i opravdanje da verujemo u naše mlade sugrađane”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.

U pobedničkoj ekipi, čiji je most izdržao opterećenje od 110,9 kg bili su Sanel Husović, student arhitekture, Anesa Hamidović i Amra Dacić sa studijskog programa Građevinarstvo koji kažu das u zadovoljni isrećni što su opet univerzitet I Novi Pazra prikazali u najboljem svetlu I nadaju se da će ovakvih prilika biti još.

Takmičenje oje su pre 10 godina pokrenuli studenti mariborskog fakulteta za građevinarstvo, postalo je tradicionalno i međunarodno.

 

B.V.

Podeli