PolitikaVesti

Ugljanin Ljajića nazvao političkim prevarantom

Na konferenciji za novinare povodom nedavne posete člana predsedništva BIH Šefika Džaferovića, predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin je rekao da je Džaferović svojim dolaskom ukazao veliku čast Bošnjacima.

“Posetom Sandžaku povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave, najznačajnijeg praznika bošnjačkog naroda Sandžaka, obraćanjem na Svečanoj sednici Vijeća i podizanjem bošnjačke nacionalne zastave na jarbol član Predsjedništva BIH Šefik Džaferović ukazao je veliku čast i poštovanje bošnjačkom narodu Sandžaka”, rekao je Ugljanin.

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin je na konferenciji za novinare nazvao ministra Rasima Ljajića “političkim prevarantom”, koji živi u Beogradu, a koji, kako je rekao bošnjačko biračko telo koristi kao “ovce za šišanje”.

Na konferenciji za novinare, koja je sazvana povodom posete člana Predsedništva BIH Šefika Džaferovića Sandžaku, Ugljanin je na pitanje novinara prokomentarisao  pismo muftije Mevluda Dudića Bakiru Izetbegoviću i tom prilikom rekao da su lider Socijaledmokrtske partije Srbije Rasim Ljajić i predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić uložili “velike napore”, da preko svojih plaćenika i, kako je rekao, drskih izjava” spreče dolazak Džaferovića u Sandžak .

Ugljanin je to što su predlog o promeni naziva ulica odbornici Sandžačke demokratske partije u skupštinama Novog Pazara i Sjenice odbili da podrže rekao  da se tu radi, kako kaže o čudnim stvarima, te da je tim odbornicima očigledno, takav postupak bio koaliciona obaveza.

“Ljajić će morati da objasni i suoči se sa svojim ponašanjem. Mi sa njim nemamo ništa, Deklaraciju o strateškom partnerstvu smo potpisali sa predsednikom SDP-a Nihadom Hasanovićem. Sa njima ćemo narednih dana razgovarati o tome da li su odustali od tog sporazuma nakon čega ćemo se oglasiti”, kazao je Ugljanin.

On je istakao i da su Ljajić, ali i predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, time što nisu podržali njihov predlog za promenu naziva ulica u Novom Pazaru i Sjenici “imali interes da se jasno stave na srpsku stranu, a protiv SDA Sandžaka kao legitimnog zastupnika interesa Bošnjaka”.

 

Podeli