SportVesti

Velika ramazanska pobjeda: FC BB Muhlenbach sandžak izborio plasman u Prvu ligu Luksemburga

Dug put ka velikom uspjehu ovog fudbalskog kluba počeo je 2012. godine. Tada ga je kao trećeligaša preuzeo ugledni sandžački vakif iz Luksemburga, Mersad Dragolovčanin. U tom periodu u imenu kluba dodat je i prefiks “Sandžak”, a istovremeno je i klupski grb oplemenjen bojama sandžačke zastave. Bilo je potrebno puno truda, ulaganja i nadasve strpljenja od strane uprave kluba i igrača kako bi se ostvario ovaj uspjeh.

Zahvaljujući dobim postignutim rezultatima, FC BB Muhlenbach Sandžak se u prvom periodu najprije uspio plasirati u Drugu ligu. Nastavilo se sa dobrom igrom i evo danas tim trenera Fahrudina Kuduzovića slavi plasman u Prvu ligu Velikog vojvodstva.

Pored dobre igre koju redovno demonstrira na terenu, FC BB Muhlenbach Sandžak pri sebi ima i druge vrijednosti koje ovom prilikom želimo istaći a sa kojima se nažalost ne može svako pohvaliti. – Naime, ovaj klub je poznat i po tome što se na njihovom terenu navijačima ne prodaje alkohol. Zanimljivo je također da je tijekom jučerašnje utakmice kojom je osiguran plasman u Prvu ligu, gotovo cjelokupan tim na terenu – čak devet igrača, bili postači (period mjeseca ramazana). – Ova dva podatka dovoljno govore o odlučnosti uprave kluba ali i o stavu njegovih igrača, da vrhunske rezultate ostvaruju čvrstu se držeći svojih vrijednosti, moralnih načela i duhovnih principa. – Sigurni smo da je samo na taj način bilo i moguće ostvariti ovako značajan rezultat!

U proljećnom dijelu takmičenja, FC BB Muhlenbach Sandžak ostvario je čak 9 pobjeda, tri remija a pritom nije zabilježio ni jedan poraz.

Plasman kluba u Prvu ligu Luksemburga prvenstveno je uspjeh uprave kluba i igrača, ali i svih Bošnjaka u Luksemburgu, i nadasve imena SANDŽAK koje će se zahvaljujući ovom plasmanu redovno pronositi Luksemburgom, i na taj način neminovno promovisati našu domovinu Sandžak.

Ovaj uspjeh također govori i o nivou privrženosti našeg naroda sportu i zdravom životu, ali i našoj posvećenosti i upornosti na trnovitom putu koji vodi do uspjeha.

Upravi kluba, igračima, trenerima i svima onima koji su na bilo koji način od početka pa do danas doprijenijeli plasmanu kluba u Prvu ligu, odajemo priznanje i upućujemo iskrene čestitke.

Izvor: Sandžakpres

 

Podeli