Društvo

Grad inicirao izgradnju automatske stanice za proveru kvaliteta vazduha

Sastanak na temu mogućnosti  instaliranja automatske stanice za proveru kvaliteta vazduha na području grada, održan je u Novom Pazaru.  Icinijativu lokalne samouprave da  se merenje kvaliteta vazduha na teritoriji grada vrši svakodnevno podržalo je resorno ministarstvo posredstvom Agencije za zaštitu životne sredine. Sastanku su prisustvovali Esad Fazlić – član Gradskog veća Grada Novog Pazara, Milenko Jovanović – načelnik Odeljenja za proveru kvaliteta vazduha u okviru Agenciji za zaštitu životne sredine, predstavnici lokalnog Zavoda za javno zdravlje i zaposleni u Odeljenju za zaštitu životne sredine pri Gradskoj upravi za izvorne i poverene poslove Grada Novog Pazara.

Prema rečima člana Gradskog veća Esada Fazlića, neophodno je, u cilju uspešne realizacije projekta preduzeti  niz mera.

„Do sada je kvalitet vazduha meren dva puta godišnje. Instaliranjem  automatske stanice i  svakodnevnim merenjima, nadležni će imati jasniji pregled stanja, što omogućava da se, kada je neophodno i interveniše u cilju poboljašnja kvaliteta vazduha. Sve što na ovom planu preduzimamo, dugoročno je u interesu građana Novog Pazara, zaštite njihovog zdravlja i podizanja nivoa kvaliteta života”, rekao je ovom prilikom član Gradskog veća Esad Fazlić.

Novi Pazar  će, realizacijom ovog projekta, čija je vrednost 15 miliona dinara, postati deo nacionalne mreže koja broji 35 gradova i opština Srbije, a koje poseduju savremene merne stanice.

Podeli