Dodjeljene nagrade najboljim učesnicima konkursa “Moja zastava”

U Bošnjačkom nacionalnom vijeću dodjeljene su nagrade i priznanja učesnicima likovnog konkursa pod nazivom “Moja zastava”. Na konkurs je pristiglo 550 radova iz različitih škola i predškolskih ustanova, a najbolje je odbarao petočlani žiri.

U kategoriji predškolaca prvo mjesto osvojila je Lamija Leković, u kategoriji prvog i drugog razreda dobitnik prve nagrade je Tahir Ćeka, a u kategoriji trećeg i četvrtog razreda najbolji je Kadir Čelić. Drugo mjesto za predškolce pripalo je Huriji Koštrebić, u kategoriji prvog i drugog razreda druga je Esma Ugljanin, a u kategoriji trećeg i četvrtog razreda, drugo mjesto osvojio je Fatih Tahirović. Treće mjesto za predškolce pripada Alini Ličina, u kategoriji drugog i trećeg razreda Ahmedu Rašljaninu, a u kategoriji trećeg i četvrtog razreda, treće mjesto osvojila je Mubina Ramović.

” Novi Pazar ali i svi sandžačkih gradovi u okolini dokazuju koliko su oni rasadanici mladih talenata i koliko je to u oblasti likovne umjetnosti  još jednom potvrđeno “, rekla je predsjednica žirija, Amra Hodžić Jejna.

Na konkurs je pristiglo 550 radova, učestvovale su tri predškolske ustanove kao i 16 osnovnih škola iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice, ali i pojedine škole iz Prijepolja. Predsjednik Vijeća, Esad Džudžo, zahvalio se roditeljima, saradnicima, nastavnicim i učiteljima koji su kroz rad omogućili djeci da izraze ljubav prema Sandžaku i bošnjačkoj zastavi.

Ovo je poslednji događaj organizovan u okviru brojnih manifestacija kojima je obilježen Dan bošnjačke nacionalne zastave.

Podeli