Kultura

Izložba 77 malih formata

U galeriji Multimedijalnog centra otvorena je izložba ”77 malih formata” Muharema Radetinca Rafa. U prisustvu ljubitelja likovne umetnosti izložbu, koja predstavalja i ramazanski poklon Gradu Novom Pazaru, otvorio je profesor dr Sait Kačapor.

”Duže od pola veka iz kičica Muharema Radetinca Rafa isijava prošlost Novog Pazara, sećanja na sokake ćepenke, ahčinice i berbernice, na hanove i seraje, na gradsku kaldrumu…” navodi profesor dr Sait Kačapor u osvrtu na stvaralaštvo ovog umetnika.

”Ovo nije izložba o Rafu. Malo je. Nije ni o Muharemu Radetincu. To je isto što i samo Raf. Ovo je izložba o Novom Pazaru, u kojem je autor obeležio svoje vreme”, rekao je Kačapor na otvaranju.

Izložba 77 malih formata u 77.godini života, prema rečima autora Muharema Radetinca Rafa, predstavlja i ramazanski poklon Gradu.

Izložba ovog autora, koji je dao značajan doprinos u razvoju likovne scene Novog Pazara, koji je imao preko 70 samostalnih i učestvovao u preko 300 kolektivnih izložbi širom Evrope, predstavlja hronološki istorijat Novog Pazara u slici. Svim posetiocima Galerije MMC biće dostupna u naredne dve nedelje.

S.Lj.

Podeli