Društvo

Sandžačka demokratska partija obradovala građane simboličnim poklonima

Sa ciljem da građanima Novog Pazara uljepšaju ramazanske dane aktivisti Sandžačke demokratske partije obradovali su prolaznike na gradskom šetalištu simboličnim poklonima. Oni su razgovarali sa postačima i građanima o značaju mjeseca posta i svojim primjerom podsetili prolaznike na važnost dobročinstva u ovim danima.

Razgovor sa građanima i prigodni pokloni su već postali tradicija Sandžačke demokratske partije u mjesecu ramazanu. Građani su uz lijepu riječ i osmjeh omladinaca, dobili  i vaktije, tespihe, zanimljive ukrasne torbice, ali i cegere za ramazanske pitice i namirnice.

” Mi smo odlučili da kao i svake godine tim simboličkim poklonima obradujemo naše drage sugrađane i pokažemo koliko je ovaj mjesec značajan, da je ovaj mjesec, mjesec dobrote, oprosta, i istinskih ljudskih vrijednosti”, kaže ispred Sandžačke demokratske partije, Rijad Ikić.

Na ovaj način aktivisti Sandžačke deomraktske partije su građanima poželjeli ugodne ramazanske dane, a postačima da isposte i da im post bude primljen.

 

Podeli