VestiZanimljivosti

Oči otkrivaju karakter

Studijom je obuhvaćeno 428 osoba i došlo se do zaključka da smeđooki imaju snažan karakter i potnecijal da budu vođe

 

OČI su, kažu, ogledalo duše, a naučnici sa jednog Univerziteta u Švedskoj otišli su korak dalje i nedavno otkrili da je boja očiju indikator nekih naših osobina. Studijom je obuhvaćeno 428 osoba i došlo se do zaključka da smeđooki imaju snažan karakter i potnecijal da budu vođe. Verni su i nežni ali to nikako ne znači da su ponizni. Naprotiv. Osobe sa tamnosmeđim ili gotovo crnim očima smatraju se izuzetno prijatnim.

 

Pred lepotom plavih očiju mnogima zastaje dah a istraživanje govori da su one pokazatelj duhovne i psihičke snage. Ljudi s plavim očima često odaju utisak da su slabi i egoistični.

 

Verovali ili ne, studijom je utvrđeno da plavooke žene lakše podnose porođaj od onih sa drugom bojom očiju. Dame sa zelenim očima krasi snažan seksepil i muškarci ih smatraju vrlo aktrakivnim. U njihovim očima ogleda se misterioznost i zavodljivost što ih čini neodoljivim i drugačijim.

 

Ove osobe su vrlo kreativne i teško ih je izbaciti iz takta jer odlično funkcionišu pod pritiskom. Siva boja očiju (nežnija nijansa plavih) je prava retkost ali takve osobe se veoma lako prilagođavaju ljudima i situacijama i veoma su strastvene.

 

Oni sa očima boje lešnika najviše vole nezavisnost, spontani su i samouvereni. Ali rezultati istraživanja govore da je njihovo ponašanje veoma nepredvidivo.

 

Izvor:  Večernje novosti

 

Podeli