Pazarska kuhinja, uvek se izdvajala po raznovrsnosti i ukusu. Za ramazansku poslasticu predlažemo slatkiš od mesa i suvih šljiva, BOJIN:
Potrebno je:
400 g mesa
250 g suvih šljiva
400 g šećera
1 l vode
100 g orha
100 g masaca
Preprema:
(za 6 porcija)
Šljive očistiti i potopiti, zatim ih ocediti i puniti orasima.
Dinstati meso,maslac i suve šljive napunjene orasima. Kada meso dobije boju, dodati vodu. Sačekati da se meso izdinsta i dodati šećer. Poslasticu kuvati dok voda ne poprimi oblik meda.
Služiti toplo, uz zemičke.
Prijatno!
Nenina kuhinja/ RTVNP
Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…
rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…
Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…
Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…
Bačevac: Dobro je što imamo tri ministra iz reda manjinskih naroda, ali građane Novog Pazara…