DruštvoSportVesti

Kasiljas: Bio je to šok, ali sve je pod kontrolom

Iker Casillas, 37- godišnji golman Porta koji je u srijedu na treningu doživio srčani udar, navečer se oglasio iz bolnice u koju je primljen poručivši kako je “sve pod kontrolom”.

“Sve je pod kontrolom ovdje. Bio je to veliki šok no snaga je netaknuta. Puno hvala svima na porukama podrške”, napisao je na društvenoj mreži Instagram, gdje je nasmiješen objavio fotografiju iz bolničkog kreveta s palcem uzdignutim prema gore.

Hina podsjeća da je bivši kapiten španske reprezentacije i Real Madrida kolabirao na kraju popodnevnog treninga te je prevezen u lokalnu bolnicu u Portu gdje je ustanovljeno kako je doživio srčani udar. On će ovog mjeseca napuniti 38 godina.

Brojne poruke podrške

Tokom dana Casillasu su pristizale brojne poruke podrške sportista i poznatih osoba a neki navijači Porta okupili su se pred vratima bolnice.

Hrvatski kapiten Luka Modrić, s kojim je igrao u Madridu od 2012. do 2015., također je putem Twittera uputio podršku Casillasu uz riječi “drži se prijatelju”, uz fotografiju s utakmice Hrvatske i Španije s Evropskog prvenstva gdje su njih dvojica zagrljeni.

Casillas je 2015. prešao iz Real Madrida u Porto s kojim je 20. marta potpisao novi ugovor do ljeta 2021. godine.

Porto je saopštio da neće nastupati do kraja sezone.

Casillas je ove sezone upisao 42 nastupa i primio 35 golova, te je branio u četvrtfinalu Lige prvaka gdje je od Porta bio bolji Liverpool.

Izvor: Agencije

A. Ni.

Podeli