DruštvoVesti

Projekat MHD”Merhamet-Sandžak”:Marginalizovane grupe ka stručnosti

U okviru projekta “Marginalizovane grupe ka stručnosti” koji sprovodi Muslimansko humanitarno društvo “Merhamet-Sandžak”, danas su podeljeni sertifikati korisnicima koji su prošli obuku za razne poslove. Sertifikate je korisnicima dodelila menadžerka projekta Ajša Bahović-Latifović kao i predsednik društva Ismet Suljović. Oni su ujedno prisutnima predstavili ključne tačke projektnih aktivnosti i ostvarenih rezultata.

U pet lokalnih firmi osamnaest korisnika uspešno je prošlo obuku u trajanju od tri meseca i predstavili se na tržištu kao radni potencijal i obučeni kadar. Mihrija Škrijelj obuku je prošla u firmi “Verna” koja se bavi proizvodnjom džinsa i jedna je od polaznika koja je dobila posao za stalno u ovoj firmi dok je Sajma Jašarević obuku završila u firmi “Strong” koja se takođe bavi istim poslom i danas je dobila sertifikat.

Predsednik Muslimanskog humanitarnog društva “Merhamet -Sandžak” Ismet Suljović, izražava zadovoljstvo što je ovakav jedan projekat uspešno sproveden koji je podržala Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije.

Predstavnici mentorskih firmi su zajedno sa korisnicima iskazali svoje zadovoljstvo zbog učešća u realizaciji ovog projekta i iskazali potrebu za sličnim programima u budućem periodu kao odličnoj vrsti podrške kako za teže zapošljive kategorije stanovništva tako i za same preduzetnike.

B.V.

Podeli