DruštvoKultura

Tehnička škola obilježila 100 godina postojanja i rada

Tehnička škola u Novom Pazaru proslavila je 100 godina svog postojanja i rada. U okviru posebne svečanosti prisutni su se podsjetili na ostvarene rezultate škole, a ovom prilikom uručena su priznanja, plakete i zahvalnice zaslužnim radnicima, istaknutim profesorima koji su u penziji, bivšim direktorima, ali i ličnostima koje su zaslužne za uspjeh škole.

Rukovodstvo i radnici Tehničke škole itekako su ponosni na sve dosadšanje rezultate kako na planu obrazovanja,  tako i kada su u pitanju brojni realizovani projekti. Plakete i zahvalnice na svečanosti uručene su zaslužnim radnicima, članovima odbora, istaknutim profesorima koji su u penziji i bivšim direktorima. Przinanja su dobili  i predstavnici institucija koji su na različite načine pomagali školu, među kojima su ministri Rasim Ljajić i Mladen Šarčević, bivši gradonačelnik Meho Mahmutović ali i sadašnji gradonačelnik koji je rekao da se malo koja škola može pohvaliti ovakvim jubilejom.

“ Znamo da je Tehnnička škola jedan od simbola grada Novog Pazara i da je u prethodonom periodu obrazovala mlade ljude koji su upravo doprineli izgradnji Novog Pazara. Mogu biti ponosan da sam i ja bio učenik Tehničke škole. Grad Novi Pazar i Lokalna samouprava pridaju veliki značaja obrazovanju, jer obrazovanje je budućnost svakog grada i svake zemlje. Iz tog razloga Lokalana samouprava će nastaviti da izdvaja što više sredstava za obrazovanje i u budućem periodu”, rekao je tokom prilikom gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

Svečanost je pratio bogat kulturno-obrazovni program uz podsjećanje na razvoj škole i bitne projekte vezane za ovu obrazovnu ustanovu.

Podeli