DruštvoVesti

Ima slike, dajte ton

Aukcijskom prodajom slika učenici OŠ ”Vuk Karadžić” zaradili su preko 100 hiljada dinara za kupovinu nedostajuće zvučne opreme. Ovakav primer dobre prakse, osmisli su i realizovali članovi školskog Tima za preduzetništvo u okviru projekta ”Ima slike, dajte ton”.

Prva slika prodata je po ceni od 12 hiljada dinara. Dve su javnim nadmetanjem dostigle cenu od 22 hiljade dinara, a od prodaje svih osam slika, nastalih u okviru redovne nastave na časovima likovne kulture, prikupljeno je ukupno 103 hiljade dinara. Na ovaj način, uz umetnički talenat i preduzetnički duh, učenici su obezbedili finansijska sredstva za kupovinu nedostajuće zvučne opreme.

”Škola je obuhvaćena programom stručnog usavršavanja od strane Ministarstva prosvete, i na osnovu toga je nastao projekat ”Ima slike dajte ton”. Jedna u nizu aktivnosti jeste i sama aukcija slika. Deca su slikala u akvarel tehnici. Večeras organizujemo aukciju da bismo prikupili novac za kupovinu zvučne opreme, mikrofona i opreme, onoga što je školi potrebno”, rekla je koordinatorka Tima za preduzetništvo Ilhana Pešković.

Osim slika, prodato je i nekoliko oslikanih magneta od gipsa pa je ukupan prihod aukcijske prodaje u OŠ Vuk Karadžić dostigao cifru od blizu 112 hiljada dinara. Ovom svečanom događaju, koji može poslužiti kao primer dobre prakse i ostalim osnovcima, prisustvovali su predstavci lokalne samouprave, roditelji učenika i privrednici.

S.Lj.

Podeli