Categories: DruštvoVesti

Na ginekologiji u Novom Pazaru operisan tumor težak 5kg i 100 gr

 Na ginekološko akušerskom odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar, danas je urađena veoma kompleksna i zahtevna operacija tumora na materici težine 5 kilograma i 100 grama i to kod žene stare samo 35 godina. Po rečima ginekologa dr Dejana Pavlovića iz Narodnog Fronta koji je bio vođa tima koji je izvršio ovu operaciju, ovakvi slučajevi su veoma retki u medicini.

Kako je dr Pavlović  istakao, radilo se o pacijentkinji  koja se najverovatnije nije zdravstveno  redovno kontrolisala ili je tumor izuzetno brzo rastao jer je bio težak 5 kilograma i 100 grama i veličine 30 centimetara. Deo tkiva ovog tumora poslat je na histopatologiju i kada rezultat bude gotov pokazaće da li se radi o malignom ili benignom tumoru i ako bude potrebe za još nekom hiruškom intervencijom opet će se raditi na tome.

Deo tima koji je danas radio ovu operciju bio je i hirurg dr Enes Zogić. On je naglasio da do sada nije video ovakav slučaj i pojavu i kazao da mu je bilo drago što je bio deo tima koji je spasio jednu mladu ženu . Kod pacijentkinje su sačuvani i jajnici i materica tako da će, ukoliko bude sve u redu, čemu se svi nadaju, ona moći normalno da živi, ostane trudna i rađa.

Zbog ovakvih slučajeva koji zaista mogu ugroziti zdravlje jedne žene pa čak i odneti život, dr Pavlović apeluje na njih da redovno vrše preventivne preglede i tako na vreme otkriju bilo kakav problem koji se na vreme može rešiti.

B.V.

 

Podeli

Biljana Veljovic

Recent Posts

Napad na policiju u Tutinu: Nepoznata lica pucala u kopnenoj zoni bezbednosti

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za nepoznatim napadačima, koji su danas iz vatrenog oružja…

10 hours ago

Sjajan meč Pazarca u Rimu: Medvedev u tri seta savladao Međedovića

Danil Medvedev posle velike borbe u Rimu savladao fantastičnog Hamada Međedovića.

12 hours ago

”Rumelisiad” organizuje Balkanski ekonomski samit u Beogradu

U organizaciji turskog udruženja privrednika ''Rumelisiad'' u Beogradu će u četvrtak, 16. maja biti održan…

15 hours ago

Novi Pazar – Spartak 0:1

Sejduba Suma pogodio stativu iz penala u 45. minutu.

16 hours ago

Dejan Aleksić dobitnik književne nagrade ”Ismet Rebronja”

Na konkurs za regionalnu pjesničku nagradu ''Ismet Rebronja'' koji organizuje narodna biblioteka ''Dositej Obradović'' iz…

17 hours ago

Učenici Medicinske škole drugi u zemlji u pružanju prve pomoći

Učenici srednje Medicinske škole "Dva heroja" iz Novog Pazara osvojili su drugo mesto na Republičkom…

18 hours ago