Kultura

Knjiga Ivane Đorđević – Neka mnogo BITNA

Ivana Đorđević:

,,Danas kada sam od izdavača dobila knjigu u ruke, vrisnula sam od sreće!
U neko doba setih se da bi u ovu baštu valjalo još koji put doći, pa se stišah 😂
Malo je reći da sam presrećna!
Moja prva knjiga NEKA MNOGO BITNA” ,, napisala je Ivana na svom FB zidu!

 

 

Svaka od Ivaninih priča je sinopsis za jednu od epizoda TV serije , ubeđen sam u to – ravnopravnog takmaca serijalu ,,Seks i grad” To se posebno uočava u pričama u kojima nadvladava dijalog, znalački napisan, sa puno duha i ljubavi prema svakom junaku. U knjizi kao što je,,Neka mnogo bitna”postoji zamka da se tema svake priče pretvori u sociologiziranje, psihoanalizu ili blago flozofiranje. Zamka je izbegnuta na jedini mogući način: blagotvoran humor i izvanredni dijalozi iz kojih pulsira suština odnosa na relaciji žena – muškarac.

Vanja Bulić, novinar, publicista i TV autor

 

Uživala sam i učila čitajući mnogo Ivaninih rečenica koje su me nasmejale ili rastužile, ali neću da vam kvarim čaroliju čitanja. ,U stanju sam da zbog liubavi trpim mnogo, ali ne mogu dugo”-izgovorila je lvana prilikom jednog od naših prvih susreta. Odmah sam znala da imam ne samo koleginicu čiji sagovornika za milion dilema koje sa istom razarajućom energijonm muče svaku ženu. Svakoj od nas bude lakše i lepše kada se pronade u knjizi. Ja sam se pronašla, skoro na svakoi stranici.

Vesna Dedić, novinar, spisateljica, TV autor.

 

Da poručiš knjigu klikni OVDE

Mediji o Ivani

 

Freshpress:
Dugogodišnja TV autorka i urednica, Ivana Đorđević, objavila je svoju prvu knjigu. Na šaljiv i provokativan način, Ivana se u novoj knjizi satirično poigrava sa muško-ženskim odnosima i pojavama koje se dešavaju na tim relacijama. 
U redovima recenzenata Ivanine knjige “Neka mnogo bitna” nalaze se Vanja Bulić, Vesna Dedić, psiholog Vanja Bokun Popović, TV autori Jasmina Stefanović i Mili Čolić. I svi se slažu u jednom, da je jedna ovakva knjiga bila potrebna regionu Balkana, ako ništa a ono bar da nas sve zajedno – nasmeje duhovitim dosetkama Ivane Đorđević.
Kada sam od izdavača dobila knjigu u ruke, vrisnula sam od sreće! U neko doba setih se da biu tu baštu valjalo još koji put doći, pa se stišah. Malo je reći da sam presrećna!  Drago mi je što će ovi redovi pozitivno uticati na ljude i što će im promeniti ako ništa – barem pogled na svet. Jer u ljubavnim relacijama uvek svi učimo iz početka, i stvari nikako ne treba shvatati fatalno, već prihvatati ono što ne možemo da menjamo, kao i sve u životu uostalom” – rekla nam je Ivana Đorđević koja se šali i na svoj račun
Naziv knjige je provokativno iritantan, ali to je naziv jedne od priča u knjizi. Kada je pročitate, shvatićete zašto je “neka mnogo bitna” reagovala upravo ovom sintagmom.

Nova energija:

Ivana Đorđević je u svetu medija više od 12 godina. Najpre u printu koji se tematski bave šou biznis industrijom, zatim kao višegodišnji urednik Grand revije, a danas kao urednik portala grandnarodnatelevizija. 

Uporedo sa novinarskom karijerom i uredničkim stažom, Ivana Đorđeviću svetu medija gradi i karijeru uspešnog PR-a. U moru klijenata koji je angažuju iz različitih oblasti, naročito je ponosna na činjenicu po kojoj je zna čitav region – da već 9 godina radi kao PR Lepe Brene.

Vesti online:

Voditeljka Grand TV Ivana Đorđević nedavno se vratila sa Zanzibara, puna impresija i neverovatnih iskustava iz ove afričke zemlje koja izlazi na Indijski okean.

Pratioci na njenim društvenim mrežama svakodnevno su mogli da vide “Ivanine priče” kroz Zanzibar, a po povratku voditeljka i blogerka je najavila i ceo video sa ovog neobičnog putovanja.

Beograd noću:

Kažu da postoje profesije, a da je novinarstvo dijagnoza. I verujte, nema greške tako je! Možete da podelite impresije, da čujete neke nove abrove, da čujete ko se s kim smuvao…ko je postao gde šef…Šalim se, ali ne kažu za džabe da se slični sličnima raduju, a novinari kad se sastave na jednom mestu, to je oduvek bila sjajna prilika za razmenu iskustava.

Za Ivanu je Sarajevo bilo skup ukusa, impresija, boja i divnog sunčanog vremena…

Galib Gicić

Podeli