Sport

Ahmed i Amela najbrže do zvezda

Učenik Osnovne škole Ćamil Sijarić Ahmed Rastoder i Amela Zećirović iz Osnovne škole Dositej Obradović pobednici su tradicionalnog takmičenja Brzinom do zvezda, čijim je finalom na Atletskom stadionu danas obeležena 558. godišnjica od osnivanja Novog Pazara.

Posle testiranja sprovedenih u novopazarskim osnovnim školama, na završnoj manifestaciji nastupilo je oko 160 učenika i učenica trećih i četvrtih razreda osnovnih škola, a Rastoder i Zećirović bili su bez premca na stazi dugoj 60 metara.

Drugo mesto u muškoj konkurenciji pripalo je Ahmetu Ljajiću iz Osnovne škole Dositej Obradović, a treće učeniku Osnovne škole Mur Dženisu Beširoviću.

Kod devojčica, druga je bila Merva Vučelj iz Osnovne škole Rifat Burdžović Tršo, dok je treće mesto osvojila Hatidža Rašljanin iz Osnovne škole Halifa bin Zaid Al Nahjan.

Ekipno, u muškoj konkurenciji pobedila je Osnovna škola Ćamil Sijarić, ispred Osnovne škole Dositej Obradović i Osnovne škole Halifa bin Zaid Al Nahjan, a kod devojčica trijumfovala je Osnovna škola Desanka Maksimović, dok su na drugom i trećem mestu završili Osnovna škola Ćamil Sijarić i Osnovna škola Rifat Burdžović Tršo.

Organizatori takmičenja, kojem su prisustovali i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i selektor državnog tima Edin Zuković, bili su Atletski klub Novi Pazar, gradski Sportski savez i Savez za školski sport.

M. Minić

 

Podeli