DruštvoVesti

Premijerki Novog Zelanda Jacindi Ardern brojna priznanja Srednje medicinske škole Tutin

Srednja Medicinska škola u Tutinu organizovala je na Gradskom trgu događaj sećanja na ubijene u terosrističkom napadu na Novom Zelandu. Manifestacija je počela odavanjem počasti ubijenima, učenjem dove i minutom ćutanja. Događaj je organizovan i sa ciljem da se saopšti odluka te škole da se premijerki Novog Zelanda Jacindi Ardern daju ključevi Srednje medicinske škole Tutin. Odlukom rukovodstva te obrazovne ustanove koja bi se od naredne godine mogla nazvati po premijerki Ardern, premijerka Ardern i narod Novog Zelanda dobili su i Plaketu škole za najplemenitiji podvig godine.

“Rukovodstvo Srednje medicinske škole Tutin izražava najdublje žaljenje i saosećamo u bolu sa našom braćom i sestrama, porodicama žrtava strašnog terorističkog napada. I nakon mesec dana sa tugom i žaljenjem gledamo na taj nemili događaj koji je potresao celi svet. Hvala premijerki Novog Zelanda Jacindi Ardern za hrabrost, podršku i empatiju koju je pokazala, a koja je osvojila srca brojnih muslimana širom sveta i nas u Tutinu koji su pogođeni terorističkim napadom koji se desio na Novom Zelandu. Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern, kao i narod njene zemlje, zadivili su celi svet svojim reagovanjem nakon terorističkog napada”, rekla je direktorka Srednje medicinske škole Tutin Amra Derdemez.

Na adresu škole u Tutinu stigao je i odgovor premijerke Novog Zelanda Jacinde Ardern.

“Veoma sam srećna, zbog ideje koju ste pokrenuli. Nisam u mogućnosti da prisustvujem svečanosti, zbog ranije preuzetih obaveza, ali smo srcem i dušom danas ja i ceo Novi Zeland uz narod Tutina. Zamolila bih vas da ključeve škole i Plaketu predate vašem lideru, a meni će biti drago da prilikom prve moje posete Evropi, posetim i taj divni narod u Tutinu. U ime Vlade i naroda Novog Zelanda i u svoje ime iskreno vam se zahvaljujem”, stoji u odgovoru premijerke Jacinde Ardern.

A. Nićiforović

Podeli