HronikaVesti

Vozač koji je usmrtio Ernada Bakana na pešačkom prelazu tvrdi da ga “NIJE VIDEO OD DŽIPA”

Ivan M. (19) osumnjičen da je 4. marta u Zemunu kolima udario Ernarda Bakana (19) studenta iz Novog Pazara, saslušan je danas u Trećem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako saznaje “Blic”, na saslušanju koje je trajalo više od dva sata, osumnjičeni mladić postupajućem zameniku tužioca detaljno je izneo svoju odbranu, navodeći da se kaje zbog nesreće.

– Rekao je da nije video Ernarda zbog džipa koji se zaustavio u traci pored. Kazao je da je kada se dogodila nesreća zaustavio automobil, izvadio ćebe iz njega kako bi pokrio tada teško povređenog studenta, nakon čega je tražio pomoć – kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

– On je objasnio da je dolazio i sutradan, da je ostavio broj na šalteru bolnice kako bi ga neko od porodice Ernarda nazvao, međutim niko ga nije kontaktirao – objašnjava izvor “Blica”.

Nakon saobraćajne nesreće Ernad je još davao znake života i prevezen je hitno u bolnicu. Međutim, dva dana kasnije, od zadobijenih povreda on je preminuo.

Policija je obavila uviđaj na licu mestu i tom prilikom rađen je alko-test Ivanu M. koji je pokazao da on nije bio u alkoholisanom stanju kad se udes desio.

Mladi Novopazarac stradao je kada je prelazio ulicu kod Visoke zdravstvene škole u Zemunu, koju je inače pohađao. Prema rečima svedoka užasne nesreće, vozilo je studenta odbacilo više od 10 metara, i on je zadobio teške telesne povrede.

Porodica stradalog brucoša, nekoliko nedelja nakon udesa, sazvala je konferenciju za štampu jer su bili nezadovoljni što ni njima, ni javnosti nisu bili poznati detalji nesreće.

Profesorka istrčala da mu pomogne

Kako saznajemo, Ernada je automobil pokosio pred brojnim svedocima, kolegama iz škole. Studenti su odmah potražili pomoć od profesora dok je mladić u teškom stanju ležao nasred ulice. Kako nezvanično saznajemo, jedna od profesorki Visoke zdravstvene škole istrčala je kako bi mladiću pružila prvu pomoć.

Mladić je zadobio teške telesne povrede i tri otvorena preloma. Hitna pomoć je došla na lice mesta posle nekoliko minuta i mladića prevezla u bolnicu gde je kasnije podlegao teškim povredama.

Istražni organi i dalje rade na rasvetljavanju ovog nemilog događaja, a utvrdiće se da li je do nesreće došlo zbog neiskustava vozača, prebrze vožnje ili nekog drugog faktora.

Blic

A. Ni.

Podeli