Društvo

Asfaltiran put koji povezuje naselja Crnovršani i Boturovina

Mještani koji žive u naseljima na putnom pravcu Crnovršani-Boturovina, u mjesnoj zajednici Deževa, dobili su asfaltiran put koji će im, kako kažu, znatno olakšati kretanje i sam život. Asfaltirani  put, koje prolazi neposredno pored džamije, u dužini od 670 metara, je od izuzetne korsiti ne samo za one koji žive u naselju Borturovina već i za brojna sela čiji se putevi nadovezuju.

Asfalt se nadovezuje na državni put koji ide prema Goliji, a gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, sa saradnicima obišao je radove i upoznao se sa tim koliko su mještani Boturovina i okolnih sela zadovoljni onim što su dobili. Ovo je samo jedna od lokacija na kojima se u Novom Pazaru ovih dana intenzivno sprovode infrastrukturni radovi, a čelnici Grada Novog Pazara već su najavili najuspješniju godinu do sada.  Pomoćnik gradonačelnika, Nihad Hasanović, kaže da će sa boljim vremenskim prilikama radovi biti još intenzivniji.

” Na poslednjoj sjednici Gradskog vijeća, koja je održana u četvrtak,  odlučeno je da se uđe u izdavanje građevniskih dozvola i izgradnju projektne dokumentacije za još 27 ulica, negdje oko 90 miliona dinara vrednosti sa PDV-om. Na ovaj način potvrđujemo ono što smo najavili, da je će ova godina biti najberićetnija u infrastrukturnom smislu.  U narednom periodu nastojaćemo da svim mještanima, kako gradskih tako i prigradskih naselja, obezbjedimo pristojne uslovie za rad i život,” rekao je Hasanović.

Grad uspješno realizuje sve planove za asfaltiranje na više lokacija, a ovih dana će biti i novih dogovora sa izvođačima radova. Nastavljeni su radovi i u Ulici 412, i kako je najavljeno, biće završeni i u Ulici 8. marta.

Podeli