Memić: Najsavremenija bioskopska tehnika za Novopazarce

U petak, 12. aprila u 19 i 30 h svečano će biti otvoren 3D bioskop u Novom Pazaru kada će biti prikazana i digitalizovana verzija filma ”Valter brani Sarajevo”. Gostujući u Dnevniku RTV Novi Pazar , direktor Kulturnog centra Husein Memić objasnio je važnost tog velikog projekta koji je ostvaren u saradnji  sa Filmskim centrom Srbije, Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije i Gradom Novim Pazarom .

“Novi Pazar već od sutra ima najsevremeniju 3D bioskopsku tehniku. Radi se o digitalnom laserskom projektoru , “surround” zvuku i multifunkcionalnom “screen” platnu. To je najsavremenije filmsko ozvučenje” objasnio je Memić.

Ceo projekat zajedno sa foajeom vredi oko 20 miliona dinara. Noviteti u Kulturnom centru su i kino kabina, monitori i šank kao obavezni sadržaji jednog modernog bioskopa.  Takođe preuređena su i sedišta tako da posetioci mogu piti piće i uživati u kokicama tokom projekcije filmova.

Memić je ocenio da je Novi Pazar srazmerno broju stanovnika prvi grad u Srbiji po uloženim sredstvima u kulturu.

“Od marta 2018. do danas uloženo je mimo budžeta , a zahvaljujući donacijama negde oko 300.000 eura kako u opremu tako i u parterno uređenje Kulturnog centra i samu zgradu. Zahvaljujući Gradu Novom Pazaru imamo budžet kakav ima mali broj gradova u našoj zemlji”, naglasio je Memić.

Svečanost otvaranja bioskopa, kojoj će, kako je najavljeno prisustvovati brojni gosti i zvanice, a najavljen je i dolazak ministra kulture Vladana Vukosavljevića, deo je kulturno-umetničkih manifestacija kojima će biti obeležen Dan grada.

Novopazarci će uživati u bogatom kulturnom letu koje će obeležiti  Muzički festival “Zeman”, festival “Stari grad” i “Dani dijaspore”.

“Na trgu kod zgrade “Kula”, čije je uređenje u toku  instaliraćemo binu i imaćemo prelepo kulturno leto . Želja nam je da od početka meseca Ramazana do kraja leta imamo najbogatije kulturno leto u Srbiji”, kazao je Memić.

(A.M.K)

Podeli