Politika

Đerlek se vraća u politiku?

U Sandžačkoj narodnoj partiji u pripremi je sjednica glavnog odbora i skupština stranke na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo i na kojoj će se, između ostalog, razmatrati odluka ostavke bivšeg predsjednika ove stranke, Mirsada Đerleka. Generalni sekretar SNP-a, Ervin Čašić, kaže da je stav skoro svih članova da Đerlekova ostavka treba biti odbijena na predstojećoj sjednici glavnog odbora.

Kako je najavljeno na press konferenciji Sandžačka narodna partija počela je sa pripremama za izbore bili oni vanredni ili redovni, u tom smislu ova partija će donijeti novi plan rada i izabrati novo rukovodstvo na predstojećoj sjednici glavnog odbora. Na čelu stranke bi opet mogao biti Mirsad Đerlek s obzirom da su članovi i simpatizeri, kako je rečeno na press konferenciji, skoro jednoglasni da odbiju njegovu ostavku.

” Kao generalni sekretar stranke svakodnevno sam u kontaktu sa našim članovima tako da već sada mogu zaključiti da su skoro svi stava da na sjednici treba odbiti ostvaku Mirsada Đerleka. Mislimo da smo zaslužili svojim trudom, zajedničkim zalagnjem i borbom za boljitak u ovom gradu da nas on sada posluša i odustne od svoje ostvke. Mi smo tu da ga rasteretimo, ali smatramo da smo kao tim sa njim na čelu mnogo jači i iskusniji“, rekao je generalni sekretar SNP, Ervin Čašić.

Sandžaka narodna partija dobila je nove prostorije stranke koje se od  sada nalize u Ulici Oslobođenja broj 2, iznad Gradskog parka. SNP već dva mandata učetvuje u gradskoj vlasti, a njeni članovi i simpatizeri se nadaju dobrom rezultatu na predstojećim izborima.

Podeli