Sport

Hadžifejzović: Fer i sportski protiv Trajala (sreda, 16.00)

Generalni sekretar fudbalskog kluba Novi Pazar Senad Hadžifejzović pozvao je danas navijače da u što većem broju dođu na Gradski stadion i da fer i sportski podrže tu ekipu u važnoj utakmici protiv Trajala, u drugom kolu prvoligaškog kola plej-auta.

“Želimo da sve bude dostojanstveno i da potvrdimo tradicionalno gostoprimstvo, bez obzira na rezultat. Apelujem na navijače da budu naš 12. igrač i da naše sportske prijatelje lepo dočekamo, kao oni nas jesenas ili što je bio slučaj nedavno na nasem stadionu”, rekao je Hadžifejzović na konferenciji za novinare.

On je istakao da je Novi Pazar u poslednjih nekoliko meseci napravio mnogo i da je posle dužeg vremena primetna uzlazna putanja na svim nivoima.

“Rešili smo problem. Grad je podržao novu upravu, a verujem da ćemo i na sportskom planu biti uspešni kao na poslovnom”, naveo je Hadžifejzović.

Trajal je trenutno drugi u plej-aut grupi, odnosno 10. u Prvoj ligi Srbije sa 22 boda, dok pretposlednji Novi Pazar ima 12 bodova.

Pazarci će nastupiti bez kažnjenog Irfana Vusljanina, “požutelog” Elvisa Novalića i povređenog Omege Robertsa, a za tim će konkurisati oporavljeni Dino Šarac.

Sportski direktor novopazarskog prvoligaša Vladica Petrović priznao je očekuje treću prvenstvenu pobedu u nizu.

“Očekuje nas teška utakmica. Nije lako dva puta za kratko vreme dobiti istog protivnika, ali mislim da ovaj tim ima snage i volje. Naročito je to bilo vidljivo na poslednjem gostovanju u Bečeju”, ocenio je Petrović.

Novi Pazar je krajem marta na domaćem terenu pobedio ekipu Trajala sa 1:0, a u finišu utakmice došlo je do konflikta u kojem su učestvovali gotovo svi fudbaleri oba tima i posle kojeg su isključeni Irfan Vusljanin i Nikola Milošević.

“Tenzija je podignuta do određenog nivoa, ali igrači su svesni šta ih očekuje i nisu pod pritiskom, osim rezultatskog. Uz pomoć navijača, ostaviće srce na terenu za tri boda, a posle ćemo videti gde smo i šta smo”, zaključio je Petrović.

Novi Pazar i Trajal igraju sutra od 16 časova na Gradskom stadionu.

M. Minić

Foto: S. Župljanin

Podeli