DruštvoVesti

Pričajmo o autizmu

Novopazarsko Udruženje za pomoć osobama sa autizmom u okviru obeležavanja nedelje autizma, 2.aprilia, na Svetski dan autizma, organizovalo je centralnu manifestaciju kod Sebilja. Posetioci su tom prilikom mogli da pogledaju nastup KUD-a Maldih i hora Đulistan.

Još jedna noć druženja sa korisnicima Udruženja za pomoć osobama sa autizmom organizovana je sinoć kod Sebilja. Sugrađani su mogli da uživaju u izvođenju raznih koreografija Kulturno-umetničkog društva “Mladih” kao i u sevdalinkama i ilahijama hora Đulistan.

Predsednik Udruženja , Jusuf Džanković, zahvalio je svim učesnicima u projektu kao i građanima koji su na bilo koji način doprineli ovoj manifestaciji.

Da podsetimo, ovo Udruženje je organizovalo mnogo dešavanja, preko humanitarkog koncerta koji je njima u čast posvetio “KUD” Mladih, promovisanja spota koji je ujedno postao i njihova himna, kod Sebilja je organizovano veče prezentacije kratkih filmova o obolelima sa autizmom, imali su štandovi na kojima su su bili radovi koje su napravili roditelji obelelih od autizma kao i mnoge druge. Cilj ovih aktivnosti bio je da se sugrađanima približe osobe sa autizmom, da ih prepoznaju kada se na ulici sretnu sa njima, da ih doživljavaju kao svoje sugrađane a ne da ih svrstavaju u građane drugog reda i da se konačno šira zajednica uključi u pomoć obolelima.

B.V.

Podeli