Categories: Ekonomija

OTKRIVENA VELIKA PREVARA! Ako imate OVE novčanice – HITNO U POLICIJU: Cela Evropa STRAHUJE

Španska nacionalna policija (Policia Nacional) otkrila je najaktivniju štampariju lažnih novčanica u Španiji uz pomoć Evropola, saopšteno je danas iz evropske policijske službe.

Specijalizovani kriminalni lanac, sa sedištem na Tenerifima, proizvodio je lažne novčanice u apoenima od 10 i 20 evra, donoseći bandi prihod od oko 7.500 evra mesečno.
Operacija “Maja” počela je u julu 2018. godine, kada su istražitelji iz Istražne brigade Banke Španije primetili značajan porast lažnih novčanica od 10 evra na Tenerifama u Španiji.

Kriminalci su novčanice koristili kao legalnu valutu u raznim preduzećima na Kanarskim ostrvima jer vlasnici nisu primetili da su lažne. Istražitelji su primetili da falsifikovane novčanice nisu cirkulisale samo u Španiji, već i širom Evrope.

Na dan operacije policija je uhapsila četiri osobe odgovorne za proizvodnju lažnih novčanica i izvršila pretragu jedne kuće na Tenerifima, i zaplenila štampariju za falsifikovanje novčanica od 10 i 20 evra i lične karte.

Zaplenjena je raznovrsna oprema za štampanje, kao što su inkdžet štampači, kompjuteri i toner i papir potrebni za štampanje novčanica. Konfiskovano je 15.500 evra u falsifikovanim novčanicama (u 10 i 20 apoena): 9.000 evra tokom pretraga na Tenerifima i 6.500 evra u slobodnom opticaju, navodi se u saopštenju.
Ovo je izuzetno opasno, čak iako niste putovali u Španiju, niti na Tenerife, jer neko ko je bio tamo i ne znajući dobio kusur u vidu lažnih novčanica koje je nemoguće primetiti golim okom, mogao je da ih donese u bilo koju zemlju Evrope i “raznese”, ne znajući šta čini.

Zato, proverite svoj “štek”, budite sigurni da čuvate pravi novac.
Srbija danas

Podeli

Galib Gicic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

3 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

9 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

10 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

10 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

10 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

10 hours ago