Categories: HronikaVesti

Otac nastradalog Ernada Bakana: Za nas je Ernadova smrt ubistvo, do sada nemamo nijednu informaciju o vozaču

Prošlo je više od tri nedelje od kakao je mladog Ernada Bakana iz Novog Pazara na sred pešačkog prelaza u Zemunu pokosio automobil a o vozaču se od tada u javnosti nisu pojavile nikakve informacije. Ni porodici nije saopšteno ko je ubio njihovog sina i brata. Zato su mnogi u Novom Pazaru revoltirani i najavljuju ulične proteste ukoliko se ne otkrije identitet vozača.

Mirsat Bakan otac nesrećno poginulog mladića Ernada Bakana (19) koga je 4.marta ove godine udario automobil na pešačkom prelazu u Ulici cara Dušana u Zemunu, nakon čega je mladić umro, održao je konfrenciju za medije u Novom Pazaru, jer, kako tvrdi, niko ga već skoro mesec dana ne obaveštava o otme kako napreduje istraga i da li je počinilac uhapšen i saslušan.

Bakan je na konferenciji za medije rekao da ne može da veruje da do sada, nema nijednu informaciju o identitetu počinioca teške saobraćajne nesreće i da sumnja da se mnoge stvari od njega sakrivaju.

“Osim otpusne liste iz bolnice i izvoda iz matične knjige umrlih nemamo apsolutno niti jedan dokument o smrti našeg deteta, niti jedno slovo, niti jednu izgovorenu reč, ništa. Kao da nam je duh ubio sina i nestao, odlepršao. Jedino što znamo je da je vozač, navodno, godinu dana mlađi od Ernada i da je pre par meseci položio vozački ispit”, istakao je Bakan.

Ernad Bakan je bio brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu u blizini koje se i desila nesreća kada ga je, dok je prelazio Ulicu Cara Dušana, udario automobil. Od zadobijenih povreda, preminuo je dva dana kasnije.

„Informacije saznajem uglavnom iz medija, i to portala Telegraf koji je očigledno u dosluhu sa policijom a ona sa počiniocem. Jer, kako dručačije objašnjavate situaciju da inspektor koji je radio na ovom slučaju meni kaže da ima snimak na kome se vidi kako aumobil udara mog sina ali da ne može da mi da, dok se isti taj snimak objavljuje na ovom portal u momemtu kada sina spuštamo u grob. Strašno koliko ljudi nemaju obzira prema bolu naše porodice“ – kaže Bakan.

On navodi i činjinicu da je kontaktirao portal Telegraf i zamolio da obrišu snimak ali mu niko nije odgovorio niti uklonio stravičan snimak.

Bakan je zapitao zbog čega tužilaštvo još nije saslušalo vozača koji je, kako tvrde očevici, vozio minimalno 80km/h i koji je pokojnog Ernada odbacio više desetina metara.

„Sumnjivo mi je i to što inspektor koji je vodio slučaj Dragan Mosić nije ispitao svedoke koji su zaista videli šta se desilo, jer su to kolege mog sina iz Više medicinske škole u Zemunu, već potpuno neke druge ljude kako mi je rekao. Ta deca koja su prelazila ulicu sa mojim Ernadom na sreću su izbegla sumanutog vozača koji nije stao nakon što mi je pokosio dete“ – priča sa knedlom u grlu otac Mirsat.

Ono što ga je osim snimka objavljenog na dan sahrane sina još pogodilo jesu pozivi raznih agencija za naplatu osiguranja koji su usledili odmah nakon sahrane.

„Ne znam kako ih nije sramota što su me zvali ali najgore je što su oni imali više informacija od mene o samoj nesreći nego ja“ – ljut je bio Bakan.

Kako su medijima rekli u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu optužnica je sada dopunjena, a osumnjičenom sledi saslušanje.

Krivična prijava Saobraćajne policije dostavljena je Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu i ovo tužilaštvo je zakazalo saslušanje osumnjičenom za sredinu aprila 2019. Godine zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 4 krivičnog zakona.

K.R./Z.M.

Podeli

Katarina Radovic

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

14 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

1 day ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

1 day ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

1 day ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

1 day ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

2 days ago