Društvo

Na ahiret preselio intelektualac i publicista Adem Vrcić

U sedamdeset i devetoj godini života na ahiret je preselio intelektualac, Adem Vrcić, publicista i radnik Državnog univerziteta u Novom Pazaru. Vrcić je iza sebe ostavio brojne publikacije posvijećene stvaralaštvu sjeničkog pisca Muhameda Abdagića. Bio je organizator važnih kulturnih manifestacija i dao je veliki doprinos kulturnom životu Sjenice i Novog Pazara.

Adem Vrcić rođen je 26.12.1940. godine u Sjenici gdje je završio osmogodišnju školu. U Novom Pazaru završio je Gimnaziju, a Mašinski fakultet u Beogradu. Radio je u fabrici  “Crvena zastava” i “Minel”, a poslednje godine života proveo je na Državnom univerziteu u Novom Pazaru kao šef kabineta rektora, gdje je dao veliki doprinos u radu te visokobrazovne ustanove.  Osvojio je brojna priznanja u sportu i ostvario uspjeh na polju biznisa.

Za vrijeme svog života izdao je veliki broj recenzija knjiga i rukopisa čuvenog pisca, Muhameda Abdagića. Inicijator održavanja književnih večeri i važnih kulturnih događaja, kojim je ostavio veliki trag u javnom, kulturnom i intelektualnom životu zajednice. Dženaza je obavljena na groblju Gazilar u Novom Pazaru.

Podeli