DruštvoVesti

Mostovi znanja na Državnom univerzitetu

Državni univerzitet u Novom Pazaru od 22. do 25. marta biće domaćin studentima 11 univerziteta iz zemlje i okruženja.  Gosti Studentskog parlamenta Državnog univerziteta, koji organizuje Međunarodno studentsko takmičenje pod nazivom  ,,Gradimo mostove znanja ” biće studenti građevinsrtva i arhitekture iz  Beograda, Novog Sada , Kragujevca, Niša, Kosovske Mitrovice, zatim Sarajeva, Zenice, Bihaća, Osijeka, Skoplja i Podgorice.  Akademci će se takmičiti se  u  izradi maketa mostova,  koje će praviti od špageta. Prema pravilima takmičenja, pobeđuje ekipa koja u zadanim dimenzijama sastavi most od špageta koji izdrži najveće opterećenje.

Pored toga što će na ovoj manifestaciji moći da svoje teorijsko znanje pokažu u praksi,  studenti će imati priliku da se druže i upoznaju, a gosti će obići i najpoznatije kulturno-istorijske znamenitosti ovog kraja.

Takmičenje koje su pre osam godina pokrenuli studenti mariborskog Fakulteta za građevinarstvo, postalo je tradicionalno i međunarodno. Planirano je da se ova smotra znanja i veštine svake godine održava i na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Na takmičenju koje je pre dve godine organizovano u Mariboru studenti Državnog univerziteta u Novom Pazaru osvojili su drugo mesto.

Izvor: DUNP

Podeli