Svet

U Nemačkoj poginule dve osobe iz Đakovice

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju posle podne u Nemačkoj u Graben-Nojdorfu poginule su dve žene sa Kosova i Metohije dok je četvoro ljudi zadobilo teške povrede. Jedan od povređenih je i muškarac (51) koji se nalazi u životnoj opasnosti.
Nesreća se dogodila oko 13 sati na putu B36 kada je 44-godišnja žena koja je upravljala malim automobilom, vozeći iz pravca Karlsrue, najverovatnije želela da pretekne “mercedes” i zakucala se direktno u “opel omegu”. I žena (44) i saputnica (57) koja je sedela na sedištu iza nje, na mestu su ostale mrtve.
Vozač automobila koji im je dolazio u susret, 51-godišnjak koji je upravljao autom, i njegov suvozač, ozbiljno su povređeni i oni su prevezeni u bolnicu. U saobraćajnoj nesreći povređeno je još dvoje ljudi, starosti 57 i 68 godina, koji su se nalazili u “mercedesu” koji je 44-godišnja žena htela da pretekne. Njihov automobil sleteo je sa puta.
List “Alo” preneo je jutros da su život su izgubile sestre H. Š. i F. Š. iz Đakovice.
Vatrogasci izvlačili povređene

Šteta pričinjena prilikom sudara automobila tolika je da su vozila smrskana do neprepoznatljivosti, zbog čega je morala da interveniše vatrogasna služba kako bi izvukla povređene iz vozila. Pored njih, u pomoć su pristigli i četiri vozila službe Hitne pomoći kao i vatrogasci dobrovoljci.
Put je bio zatvoren nekoliko sati zbog uviđaja i akcije spasavanja, a materijalna šteta na vozilima se procenjuje na oko 25.000 evra. Inače, nemački mediji su preneli da je ova deonica izuzetno opasna upravo zbog učestalog preticanja, zbog čega neretko dolazi do nesreća. Takođe se sumnja da bi jaka oluja koja je juče zahvatila Nemačku mogla imati uticaja na nesreću.
Policija traga za svedocima koji su svedočili strašnom sudaru.
Landescaktung/RtvNp G.G.

Podeli