Categories: DruštvoVesti

Počele pripreme za prolećno uređenje grada

Iako je još uvek na snazi zimski rezim rada, u susret kalendarskom proleću u Javnom komunalnom preduzeću ”Gradska čistoća”, počele su pripreme za prolećno uređenje grada. Ulice u nekim naseljima su već oprane, za centar grada čekaju se optimalni klimatski uslovi za pranje u večernjim satima, radi se na orezivanju drveća, a kako se najavljuje, ove godine će biti i više uređenih zelenih površina u Novom Pazaru.

Letnji režim rada za Gradsku čistoću zvanično počinje od 1.aprila. Međutim, s obzirom na aktuelne klimatske uslove zaposleni u ovom preduzeću već su počeli sa pripremama za prolećno uređenje grada.

”Koristimo lepo vreme kako bismo što više javnih površina oprali i uredili. Što se tiče pranja, krenuli smo sa naseljima koja gravitiraju oko centra grada, s obzirom da nam vremenski uslovi dozvoljavaju da jedino popodne možemo da peremo, kada su temperature u plusu. Da ne bi došlo do zastoja u saobraćaju, centralne ulice smo ostavili za noćno pranje, međutim sve zavisi od vremenskih prilika”, kaže tehnički direktor JKP ”Gradska čistoća, Dino Skenderović.

Aktivna je i Radna jedinica Zelenilo. Planirano je da se sve postojeće zelene površine oplemene, kultivišu, urede, a takođe biće kultivisane i one koje do sada nisu bile. Time se najavljuje više uređenih zelenih površina na periferiji grada.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

11 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

24 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

24 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

24 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

2 days ago