Zabava

IT hakaton u Novom Pazaru

Centar za razvoj informacionih tehnologija iz Novog Pazara će u saradnji sa Internacionalnim univerzitetom realizovati projekat “Novi digitalalni Pazar”, koji će kroz upotrebu IT tehnologija pokušati da reše probleme koji postoje u gradu, rekao je menadžer projekta Tarik Biševac.
On je za radio Sto plus istakao da je ovaj projekat deo hakatona-događaja na kojima se IT zajednica susreće sa društvenim problemima i gradi digitalna rešenja, razvijanjem originalnih web i mobilnih aplikacija.
“Ovaj hakaton predviđen je kao maraton u trajanju od 24 sata i na njemu mogu učestvovati pojedinci ali i timovi. Bavićemo se temom izrade digitalnih rešenja od značaja za Novi Pazar i okolinu, bilo da su to web ili mobilne aplikacije, sajtovi ili integrisani sistemi odnosno softveri”, rekao je Biševac.
On je dodao da se za ovaj događaj mogu prijaviti aktivisti, developeri i dizajneri iz cele Srbije, a prednost će imati učesnici iz Novog Pazara i okoline.
Prijave za hakaton počele su danas i trajaće do 28.marta a, događaj će biti realizovan 13. i 14. aprila na Internacionalnom univerzitetu.
Radio 100+

Podeli