Društvo

Nizom aktivnosti Savjet za rodnu ravnopravnost obilježava Dan žena

Savjet za rodnu ravnopravnsot i jednake mogućnosti Grada Novog Pazara realizovaće niz aktivnosti kojima će biti obilježen Međunarodni dan žena. U saradnji sa Regionalnim pozorištem četvrtog marta biće održana predstava “Luda lova“, a kako je najavljeno, članice ovog Saveta obići će različite ustanove i obradovati pripadnice lepšeg pola simboličnim poklonima.

Realizacija projekta 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama samo je jedna od aktivnosti koje je u proteklom periodu sproveo Savjet za rodnu ravnopravnost sa ciljem poboljšannja položaja žene u društvu i povećaja svijeti o rodnoj ravnopravnosti u zajednici.

Sa istim ciljem organizovane su i brojni događaji, održane književne večeri , distrubuiran je promotivni material  u kom se poziva javnost da vodi računa o ženama i njihovim pravima, a kao rezultat rada Savjeta i njegove saradnje sa Regionalnim pozorištem realizovana je pozorišni komad “Ja nisam želela da budem Hasanaginica”. Ovog puta povodom Međunarodnog dana žena biće publika će gledati predstavu “Luda lova.”

” Sve sugrađanke imaće priliku da posjete ovu predstavu, a ulaz za njih biće besplatan. Ona je po žanru urnebesna komedija. Osim toga donijeta je odluka da članice Savjeta obuđu pojedine ustanove i da sugrađankama podijele prigodne poklone povodom 8. marta “, rekla je članica Savjeta, Dženana Suljević.

Sjednice Savjeta se redovno održavaju, a njene članice aktivno rade na promociji prava žena ističe članica Dženana Suljević.  Predstava  “Luda lova” biće održana  4. marta sa početkom u 20 časova.

 

 

Podeli