DruštvoKulturaVesti

Direktorka Muzičke škole “Stevan Mokranjac” prvi direktor sa licencom u Novom Pazaru

Direktorka novopazarske muzičke škole “Stevan Mokranjac” Slavica Mojsilović jedina je medju direktorima osnovnih i srednjih škola u Novom Pazaru, Raški, Sjenici i Tutinu koja poseduje licencu za direktora. Ona je, naime, u decembru položila ispit koja joj je omogućila ovu licencu do 2022. godine.

Kako je istakla za RTV Novi Pazar put do licence je bio naporan ali je srećna što je baš ona prva u Novom Pazaru koja je ima.

“U aprilu je organizovana obuka kojoj sam prisustvovala zajedno sa još dvojicom kolega direktora iz Novog Pazara. nakon toga sam radila istraživački rad, spremala portfolio i učila brojne zakonske akte. Polaganje je bio u decembru i to sam uspešno savladala. Moram da dodam da je ta prva obuka bila namenjena direktorima čije su škole dobile dobre ocene eksterne inspekcije. Osnovna škola Bratstvo i Srednja škola za dizajn su imale ocenu 4, ja ocenu 3 i na taj način smo se kvalifikovali za obuku. Srećna sam što sam dobila licencu i nadam se da će još neko od mojih kolega uskoro krenuti mojim stopama” – istakla je Mojsilović.

Ona je dodala i da je ova licenca podstrek za dalji, još bolji rad.

Pre 50 godina u Novom Pazaru počelo je sa radom izdvojeno odeljenje kruševačke muzičke škole „Stevan Hristić“ koje je, 26.aprila, 14 godina kasnije, preraslo u samostalnu školu „Stevan Mokranjac”. Kada je, pre 50 godina, to izdvojeno odeljenje tek osnovano, imalo je 40 djaka – sada, škola ima preko 400 đaka.

K. Radović

Podeli