KulturaVesti

Muzej ”Ras” raspisao nagradni fotokonkurs

Novopazarski Muzej ”Ras” organizovao je nagradni fotokonkurs na temu ”Kulturno-istorijski spomenici Novog Pazara”. Konkus će biti otvoren do 20.marta, a mogu se prijaviti profesionalni, kao i fotografi amateri sa najviše 5 fotografija. Izložba  fotografija i dodela nagrada, planirani su u aprilu.

Nagradni foto konkurs nova je aktivnost gradskog Muzeja, nastala sa ciljem afirmacije bogate kulturno istorijske baštine Novog Pazara. ”Mnogi od spomenika su porušeni, nekih više nema, a nama je bitno – ističe direktor Muzeja – da napravimo najlepše fotografije spomenika kulture koji još uvek postoje.”

”U želji da mi, i svi naši sugrađani zajedno sa nama, učestvujemo u čuvanju kulturno – historijskih spomenika, raspisali smo ovaj fotokonkurs.  Želja nam je da svi naši fotografi i amateri, ali i oni školovani, učestvuju i naprave slike predivnih, doista predivnih kulturno-historijskih spomenika i pošalju ih, na e-mejl našeg Muzeja”, kaže direktor Muzeja ”Ras” Fuad Baćićanin.

Konkurs je nagradnog karaktera, a žiri internacionalno profesionalan.

”Žiri će biti stručan, u međunarodnom sastavu, jer članovi neće biti samo iz Novog Patara, niti čak samo iz Srbije”, ističe Baćićanin. Najavljuje da će najbolje fotografije biti nagrađene u aprilu, te da je najvrednija nagrada, da neke od izabranih fotografija uđu u sastav stalne postavke Muzeja.

Konkurs će biti otvoren do 20.marta. Jedan autor može učestvovati sa najviše pet fotografija, koje ne smeju imati potpis ili bilo kakvu imitaciju vodenog žiga, kao ni naknadno unetog teksta. Detalje o uslovima konkursa zainteresovani mogu pronaći na internet stranici Muzeja ”Ras”.

S.Lj.

Podeli